Nalazite se ovdje : Vijesti
 

Prvenstvo Hrvatske - KADETI (U18)

Ispis E-mail
Srijeda, 08 Veljača 2017

U nedjelju 05. veljače 2017. godine, u Zagrebu je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske. Na natjecanju je nastupilo 7 članova Istarskog borca, koji su ukupno osvojili 5 medalja.

zajednicka.jpg

Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Jakov Cvetko u kategoriji do 66 kg. Nakon dvije brze pobjede ipponima u eliminacijskom djelu natjecanja, Cvetko je četvrtfinalnu i polufinalnu borbu nakon ostvarene prednosti, taktički mirno priveo kraju. U finalnoj borbi protiv Augustina Markovića (Solin), Cvetko je u drugoj minuti plasirao ručno bacanje. Ostvarenu prednost Cvetko je sačuvao do kraja borbe, te zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Damian Sokolović je u istoj težinskoj kategoriji osvojio treće mjesto. U prvom kolu Sokolović je izgubio borbu protiv Augustina Markovića u golden scoru. Iako je tijekom borbe bio aktivniji, nije uspio plasirati bacanje. Četiri ippona prije isteka vremena, bio je Sokolovićev učinak u repasažu za bronačnu medalju.

Rosanda Anton je u kategoriji do 81 kilogram osvojio treće mjesto. U prvom kolu, Rosanda gušenjem u parteru završava borbu u svoju korist. U drugom kolo protiv Ivana Jelače (Zagreb), Rosanda ne uspijeva nametnuti svoj ritam, te ga protivnik kažnjava s dva kontra bacanja u svoju korist. U repasažnom djelu natjacanja Rosanda je s tri ippona zasluženo osvojio brončanu medalju.

Bronačnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio je i Čosić Ivan u kategoriji do 90 kilograma. Nakon pobjede u prvom kolu, Čosića je u polufinalu porazio Roberto Raca (Dalmacijacement). Borbu za brončanu medalju, Čosić je završio nožnim bacanjem početkom prve minute i zasluženo osvojio treće mjesto.

Goran Branković u kategoriji do 55 kilograma i Džin Marko u kategoriji do 73 kilograma ostali su bez plasmana.

U konkurenciji kadetkinja, Barbara Branković osvojila je treće mjesto u kategoriji do 52 kilograma. Nakon pobjede i poraza u eliminacijskom djelu natjecanja, Barbara se kroz repasaž s dvije pobjede popela na pobjedničko postolje.

 
« Prethodna   Sljedeća »