Nalazite se ovdje : Vijesti arrow Vijesti arrow Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje 2018.
 

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje 2018.

Ispis E-mail
Utorak, 06 Veljača 2018

U subotu 03. veljače 2018. godine, u Splitu je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje. 

img-20180203-wa0003.jpg

Titulu viceprvaka države osvojio je Odobašić Dino u težinskoj kategoriji +90 kilograma.  Iako je Odobašić još uvijek mlađi kadet, dominantnim nastupom u starijem uzrastu od samog početka natjecanja,  stekao je ulogu favorita.  Tri rutinske pobjede u eliminacijskom dijelu natjecanja, ostvario je kombinacijom nožnih i požrtvovnih bacanja za ippon i ulazak u finale.  Roberto Raca (Kaštela),  Odobašićev protivnik u finalu, nametnuo je svoj ritam od samog početka te je sredinom borbe plasirao bacanje za pobjedu i naslov prvaka države.  

 

Brončanu medalju osvojio je Dani Klačar u težinskoj kategoriji do 46 kilograma. Klačar je natjecanje otvorio rutinskom pobjedom u pretkolu. Uslijedio je poraz u prvom kolu od Marka Tomaševića (Dubrovnik1966). Iako je Klačar dobro otvorio borbu i Tomaševića natjerao na kaznu za neaktivnost, u drugoj minuti susreta nakon lošeg pokušaja ručnog bacanja, protivnik ga kažnjava brzim kontra bacanjem za ippon. U repasažnom dijelu natjecanja, Klačar je opreznijim nastupom s dvije pobjede ipponima zasluženo osvojio treće mjesto.

 

Branković Goran zauzeo je peto mjesto u težinskoj kategoriji do 55 kilograma. Nakon brzih pobjeda u osmini finala i četvrtfinalu, uslijedio je poraz u polufinalu od Luke Viljušića (Rijeka). Iako je Branković bio favorit u borbi za broncu, pred sam kraj susreta Marko Ančić (AJK Student) uspio je izvući polugu na ruci i natjerati Brankovića na predaju.

U težinskoj kategoriji do 60 kilograma, Rossmanith Benedikt Tristan zauzeo je peto mjesto. Nakon dvije pobjede u eliminacijskom dijelu natjecanja, uslijedio je poraz u polufinalnoj borbi protiv Josipa Berca (Zagreb). U borbi za brončanu medalju, Rossmanith nije uspio nametnuti svoju ritam, te je poražen u golden scoru.

Juraj Teković upisao je jedan poraz u težinskoj kategoriji do 66 kilograma jednako kao i Jakov Benčić u težinskoj kategoriji do 73 kilograma.

Ivan Čosić zauzeo je peto mjesto u težinskoj kategoriji do 90 kilograma.  

 

Dva najjača pulska aduta za naslove prvaka države nisu nastupili.  Marko Džin nije nastupio zbog ponovljene ozljede skočnog zgloba dok je Jakov Cvetko propustio natjecanje zbog bolesti.
 
« Prethodna   Sljedeća »