Nalazite se ovdje : Vijesti arrow Vijesti arrow PET ZLATA SA PRVENSTAVA HRVATSKE U21 i U14!
 

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

PET ZLATA SA PRVENSTAVA HRVATSKE U21 i U14!

Ispis E-mail
Utorak, 17 Svibanj 2016

U Zagrebu su proteklog vikenda održana prvenstva Hrvatske u judu za dva uzrasta, juniore i juniorke, te dječake i djevojčice.

Naši borci ponovno nisu razočarali. U Pulu su donijeli pregršt medalja: pet naslova državnih prvaka, te jedno srebrno i tri brončana odličja. U ekipnom poretku Istarski borac zauzeo je prvo mjesto ekipno u juniorima, te drugo mjesto ekipno u dječacima.

medalje_juniori.jpg

U juniorskom uzrastu prvacima države postali su Dominik Družeta i Robert Klačar. Srebro je pripalo Lari Kliba, dok su brončani bili Borna Branković, Ademir Trbalić i Manuel Krajcar. Dominik Družeta opravdao je status favorita u kategoriji do 81 kg. Sa pet brzih i uvjerljivih pobjeda stigao je do zlata u kategoriji u kojoj je nastupilo čak naših 6 članova, a obilježile su je i čak četiri njihove međusobne borbe. U finalnoj borbi gušenjem je svladao Luku Parčinu (Pujanke Split). U istoj kategoriji treće mjesto osvojio je Manuel Krajcar, koji je u četvrtfinalu poražen od Parčine. U borbi za broncu Krajcar je svladao klupskog kolegu Matea Grgorinića, koji je izvrsnim borbama stigao do polufinala. No prije poraza od Krajcara, u polufinalu je bolji od njega bio Družeta. Krajcar je na putu do medalje svladao još jednog člana našeg kluba Antona Rosandu, koji je natjecanje okončao na sedmom mjestu, dok je Viktor Verzon bio deveti. Robert Klačar prikazao je potpunu dominaciju u kategoriji do 60 kg. Atraktivnim je bacanjima prokrčio put do finala, u kojemu je iponom već u prvoj minuti svladao Lovru Vidakovića (Student Split). Vidaković je u drugom kolu natjecanja bio bolji od drugog našeg borca u toj kategoriji Borne Brankovića. Branković je nakon toga kroz repasaž stigao do borbe za broncu, u kojoj je iponom bio bolji od Ivana Vujnovića (Student Split). U kategoriji do 66 kg Istarski borac imao je tri predstavnika. Ademir Trbalić dogurao je do polufinala u kojemu je bolji od njega bio Ivo Kovačević (Pujanke). S druge strane, Damian Sokolović i Jakov Cvetko zaustavljeni su u četvrtfinalu. Upravo su se njih dvojica susreli u finalu repasažne borbe, a kao pobjednik je izašao Sokolović. No, ždrijeb kao da se opet našalio, te mu je protivnik u borbi za broncu bio Trbalić, od kojega je poražen. Na kraju je Trbalić nastup završio na postolju, Sokolović je bio peti, a Cvetko sedmi. Damjan Milošević imao je dobar nastup u kategoriji do 90 kg, te je na kraju bio peti, na korak do medalje. Među juniorkama srebro je osvojila Lara Kliba u kategoriji do 70 kg. Ostvarila je dvije pobjede i poraz od Dubrovčanke Anđele Violić. Nicole Amanda Balać bila je sedma u kategoriji do 57 kg.

U uzrastu dječaka naši članovi osvojili su tri zlatne medalje. Dani Klačar bio je najbolji u kategoriji do 34 kg. U finalnoj je borbi bio bolji od Fabijana Matijace (Student Split). Dani je tako upotpunio sjajan dan obitelji Klačar drugom zlatnom medaljom. Juraj Teković imao je sjajan nastup u kategoriji do 55 kg. Sa četiri se pobjede ostvarene iponima plasirao u finale kategorije. U finalu je od samog početka bio opasniji borac, njegov se protivnik Tomislav Domotorffy (Profectus Samobor) u dva navrata izvukao od opasnih napada, no treći napad Juraj je okončao iponom vrijednim zlata. Dino Odobašić osvojio je naslov prvaka u kategoriji preko 66 kg. Dino je u prvom kolu bio slobodan, a nakon toga za zlato su mu trebale tri pobjede, i sve je tri okončao iponom. U finalnoj borbi njegov ga je protivnik Marko Cerić (Samobor) iznenadio na samom početku i ostvario prednost, no odmah u slijedećem napadu naš borac uzvraća bacanjem vrijednim zlata. Jakov Benčić bio je sedmi u kategoriji do 60 kg, a David Sokolović i Leon Klarić deveti u kategoriji do 42 kg, jednako kao i Adna Trbalić do 48 kg.
 
« Prethodna   Sljedeća »