Nalazite se ovdje : Vijesti arrow Vijesti arrow ODOBAŠIĆ KADETSKI PRVAK HRVATSKE
 

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

ODOBAŠIĆ KADETSKI PRVAK HRVATSKE

Ispis E-mail
Utorak, 05 Veljača 2019

U Splitu je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u judu. Na prvenstvu je nastupilo šestero naših članova, koji su se u Pulu vratili sa jednim naslovom prvaka, jednom broncom, te jednim petim i dva sedma mjesta.

img-20190202-wa0014.jpg

Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Dino Odobašić u kategoriji preko 90 kg. Naš borac na prvenstvu nije imao pravu konkurenciju, te je s lakoćom stigao do titule. Sve je borbe u svoju korist riješio iponima, a u finalnom dvoboju bio je bolji od Kaštelana Šimeta Bonacina. Njegov je uspjeh tim veći ako se uzme u obzir da je 15-godišnji Dino još uvijek mlađi kadet, te je do zlata stigao u starijoj konkurenciji.

Broncu je osvojio Jakov Benčić u kategoriji do 73 kg. Benčić je u prvom kolu bio slobodan, da bi se potom sa dvije pobjede plasirao u polufinale, u kojemu je poražen od Dominika Rožića (Solin). Zatim je u borbi za broncu iponom slavio protiv Stjepana Žabčića (Zagrebačka judo škola). Žabčić je prije toga u finalu repasaža bio bolji od Juraja Tekovića, našeg drugog borca u toj kategoriji. Teković je tako natjecanje okončao na sedmom mjestu.

Dani Klačar bio je peti u kategoriji do 55 kg. Nakon početne pobjede bolji od njega je bio Ivan Škomrlj (Kaštela). Potom se probio do borbe za broncu u kojoj potpuno nesmotreno gubi od Frana Kužnina (Ura nage Dubrovnik). Marko Džin je svoj prvi nastup u višoj težinskoj kategoriji (do 81 kg) okončao na sedmom mjestu. Idući vikend Odobašić, Džin i Klačar natupaju na adetskom europskom kupu u Follonici, a Dominik Družeta na seniorskom Grand slamu u Parizu. Naše judaše za dva tjedna očekuje nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske.

 
« Prethodna   Sljedeća »