Nalazite se ovdje : Vijesti arrow Vijesti arrow LARI EUROPSKA BRONCA!!!!!
 

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

LARI EUROPSKA BRONCA!!!!!

Ispis E-mail
Utorak, 05 Srpanj 2016

Lara Kliba osvojila je broncu na kadetskom prvenstvu Europe održanom u finskom gradu Vantaa. Naša judašica imala je iza sebe sjajnu europsku sezonu u kojoj je osvojila dva europska kupa, a svoju kvalitetu i sjajnu formu potvrdila je uspjehom karijere i europskom medaljom. 

cadet-european-judo-championships-individual-und-team-vantaa-2016-07-01-192164.jpg

Lara je u kategoriji do 63 kg bila postavljena za petu nositeljicu što joj je trebalo osigurati dobar žrijeb, što se ipak nije dogodilo. Već u prvom kolu protivnica joj je bila opasna Nizozemka Romee Den Hartog. U tvrdoj borbi Lara je bila opasnija i taktički bolje postavljena od svoje protivnice, te je ostvarila pobjedu zahvaljujući jednom shidu za Nizozemku. Nakon toga uslijedila je borba protiv Francuskinje Assie Said Errhamani. Nakon regularnog dijela niti jedna natjecateljica nije uspjela ostvariti prednost te je borba otišla u golden score, u kojemu je došla do izražaja Larina bolja kondicijska pripremljenost, te je nakon 40 sekundi produžetka ostvarila yuko za pobjedu.

Četvrtfinalni dvoboj donio je borbu protiv Njemice Dene Pohl, koja je borbu prije toga izbacila drugu hrvatsku predstavnicu Luciju Babić, koje je bila četvrta nositeljica i također ozbiljna pretendentica za odličje. No Lara Njemici nije pružila priliku, bila je dominantnija cijelu borbu, ostvarila prednost, a u posljednjoj minuti posao završila zahvatom držanja u parteru. U Polufinalu od Lare je bila bolja prva nositeljica turnira Anja Obradović iz Srbije. Nakon minute borbe Srpkinja je znalački iskoristila Larinu lošu obranu u parteru i gušenjem natjerala našu judašicu na predaju.

Nakon polufinalnog poraza uspjela se sabrati i ući u borbu za broncu protiv Talijanke Chiare Lisoni maksimalno koncentrirano. Dvije natjecateljice koje se jako dobro poznaju odradile su tvrdu i zatvorenu borbu u kojoj niti jedna nije uspjela ostvariti bacanje, no Larina dominacija rezultirala je shidom za Talijanku zbog neaktivnosti koju je Lara pametnom borbom sačuvala do isteka, te si potom priuštila veliko slavlje. Ovo je ujedno i druga medalja za naš klub sa europskih prvenstava. Nakon prvijenca kojeg je ostvario Dominik Družeta broncom na EP za mlađe seniore krajem prošle godine u Bratislavi, nismo trebali dugo čekati na novi veliki uspjeh. Posljednjeg dana natjecanja hrvatska ženska ekipa osvojila je treće mjesto. Hrvatice su kao druge nositeljice bile izravno u četvrtfinalu, u kojemu su sa 3:2 svladale Mađarice. Nakon toga u polufinalu teško su poražene od izuzetno jake Srbije sa 5:0. No u borbi za broncu priredile su vrhunsko iznenađenje pobjedom 3:2 protiv Ruskinja. Lara je, iscrpljena od borbi prethodnog dana, nastupila samo u borbi protiv Srbije, u kojoj je, pri već odlučenom ishodu, drugi puta u dva dana poražena od Anje Obradović. No, to nije umanjilo njezin veliki uspjeh i veliki ekipni rezultat za Hrvatski judo.

 
« Prethodna   Sljedeća »