Nalazite se ovdje : Vijesti arrow Vijesti arrow KLIBI ZLATO NA EUROPSKOM KUPU U POLJSKOJ!
 

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

KLIBI ZLATO NA EUROPSKOM KUPU U POLJSKOJ!

Ispis E-mail
Utorak, 24 Svibanj 2016

U poljskom gradu Bielsko Biala održan je kadetski europski kup u judu, pretposljednja stanica prije prvenstva Europe koje se održava početkom srpnja u finskoj Vaanti.

Na kupu su nastupili Lara Kliba i Robert Klačar, dvoje naših članova borca koji su izborili normu za nastup na Europskom prvenstvu.

lara_kliba.jpg

Lara Kliba briljirala je u kategoriji do 63 kg, te je nastup okončala na najvišoj stepenici postolja. To joj je drugo ovogodišnje zlato sa europskih kupova nakon što je u veljači bila najbolja u talijanskoj Follonici. U njezinoj kategoriji nastupilo je 39 natjecateljica, a Lara je kao prva nositeljica u prvom kolu bila slobodna. U drugom kolu pobjedom na wazari je svladala Rumunjku Ilariu Toma. Slijedeća protivnica bila joj je domaća predstavnica Magdalena Jarkowska. Ta se borba ujedno pokazala i kao najneizvjesnija, budući da je naša judašica uspjela tek u golden scoreu ostvariti ipon za prolazak u četvrtfinale. A u tom je dvoboju protiv Francuskinje Morgane Fereol bila uvjerljiva. Plasirala je jedana wazari i dva yuka i nakon toga zatvorila borbu i mirno ju privela kraju. U polufinalu očekivao se težak meč protiv Nijemice Dene Pohl. Međutim, već u prvoj minuti Lara baca svoju protivnicu na ipon o-soto-garijem i ulazi u finale. U finalnoj borbi protivnica joj je bila još jedna Poljakinja Eliza Wroblewska. U otvorenom meču Lara je slavila sa wazarijem i yukom naspram jednog yuka Poljakinje, te je pobjedom na bodove stigla do još jednog velikog slavlja. Sa novih je 100 bodova Lara i osigurala mjesto jedne od nositeljica na prvenstvu Europe.

lara_kliba

Robert Klačar nastup u kategoriji do 60 kg okončao je na devetom mjestu. Naš je borac dobro otvorio natjecanje pobjedama protiv Poljaka Mateusza Osiaka i Mađara Sandora Ocsaija. Nakon toga u čudno odsuđenoj borbi poražen je od Turčina Erena Eksoyja. U repasažnoj borbi wazarijem je svladao Azerbajđanca Elchina Huseynova. Nakon toga u borbi protiv Bjelorusa Ilye Zaitsaua Robert je imao prednost shida do 15 sekundi prije kraja borbe, no nije iskoristio dobru situaciju te je kao pobjednik iz borbe izašao Bjelorus. Unatoč nešto slabijem konačnom plasmanu, Robert je po prikazanim borbama u izuzetno teškoj konkurenciji pokazao da je borac koji je u stanju pobijediti svakoga i koji bi mogao biti „plutajuća mina“ na Europskom prvenstvu.
 
« Prethodna   Sljedeća »