Nalazite se ovdje : Vijesti arrow Vijesti arrow DRUŽETA SREBRNI NA JUNIORSKOM EUROPSKOM KUPU U LIGNANU
 

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

DRUŽETA SREBRNI NA JUNIORSKOM EUROPSKOM KUPU U LIGNANU

Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Travanj 2016

Dominik Družeta osvojio je drugo mjesto na europskom kupu za juniore održanom u Talijanskom gradu Lignanu. Tako je na odličan način otvorio svoju posljednju juniorsku europsku sezonu u koju ulazi s visokim očekivanjima.

junior-european-judo-cup-2b-ijf-b-examination-lignano-2016-04-09-170244.jpg

Dominik je bio postavljen za prvog nositelja kategorije do 81 kg u kojoj su nastupila 44 natjecatelja, te je u prvom kolu bio slobodan. U drugom mu je protivnik bio Talijan Daniele Lacorte. Dodo je već nakon 30 sekundi borbe ostvario ipon uchimatom. Niti njegov idući protivnik, Mađar Florian Barany, nije puno duže izdržao. Već u prvim sekundama borbe Družeta ostvaruje prednost, a po isteku prve minute sjajnim tai otoshijem završava posao. U četvrtfinalu protivnik mu je bio Brazilac Giovani Ferreira. Naš je borac dominirao u borbi protiv neugodnog protivnika, i polovicom borbe plasirao je bacanje za wazari, koji je potom čuvao do pred sam kraj borbe. Tada njegov protivnik preuzima rizik u nastojanju da preokrene rezultat, što je Družeta znao kazniti, i 20 sekundi prije konca borbe bacio je ipon za pobjedu. Na putu do finala stajao mu je još jedan Brazilski predstavnik, Luanh Rodrigues. Ovoga puta borba je bila mnogo tvrđa, no Družeta niti trenutka nije dozvolio protivniku da nametne svoj ritam borbe. U trećoj minuti uspio je doći do yuka vodstva, koje je oštrom borbom za gard sačuvao do kraja bez velikog rizika. U finalu je bolji od njega bio srpski predstavnik Nemanja Majdov, juniorski prvak Europe iz 2014. godine.

Dominik Druzeta

Ovo je bio prvi susret između ova dva borca, i Majdov ovoga puta iznenadio našeg borca i prije nego što uspjela razviti. Unatoč finalnom porazu, Dodo je već sada osigurao status jednog od nositelja na prvenstvu Europe koje će se održati u rujnu u Malagi. Sa novih je 60 bodova skočio na treće mjesto europske ranking ljestvice. Prvo mjesto uvjerljivo drži Nizozemac Frank de Witt, a na drugome je upravo Majdov koji je preskočio našeg borca.

Dominik Druzeta

 
« Prethodna   Sljedeća »